Kredi Başvurusu Reddedilenler Neler Yapmalı

Kredi Başvurusu Reddedilince Neler Yapılmalı?: Atalarımız “Borç yiğidin kamçısıdır” demişler. Çünkü borç olmadan ne mal nede mülk sahibi olunuyor. Bu söz ile birazda bizleri gaza getirmeye çalışmışlar ki 🙂 maşallah borcum yok diyen kimseyi görmedim. Herkes ya araba kredisi, ya ev kredisi ödüyor, yada çeşitli nedenlerden dolayı bireysel ihtiyaç kredisi ödüyor. Günde bir çok nedensen dolayı binlerce kredi başvurusu yapıldığını biliyor muydunuz?

KREDİ BAŞVURUSU REDDEDİLENLER GİRİŞ BÖLÜMÜ

Bir çok kişi kredi başvurusunda bulunuyor ama bankalarda öyle yol geçen hanı değil ki, her konulu sallayana kredi para versin. Bankaların yaş tahtaya basmayacağını unutmayın. Bundan dolayı binlerce başvurunun bir çoğu reddediliyor. İşte tamda bu noktada ne yapacağını bilmeyen vatandaşlar yanlış hareketler ile kredi alma şansını daha da düşürüyor. Bizlerde bugün  Kredi Başvurusu Reddedilenler Neler Yapmalı? konusunu işleyerek sizlere yol göstermeyi planlıyoruz.

KREDİ BAŞVURULARI NEDEN KABUL EDİLMEZ?

Kredi başvurularınız genel itibariyle iki nedenden dolayı kabul edilmez. Bunlardan birincisi gelir durumunuzdan kaynaklanan sıkıntılar, ikincisi ise kredi notunuzdan kaynaklanan sıkıntılardır.

GELİR DURUMUNDAN KAYNAKLANAN SIKINTILAR

Bankalar kredi verdiği kişiden düzenli bir gelir belgesi ister. Bunu bankaya sunmanız şart. En az 3 ay bir iş yerinde çalışıyor olmanız gerekiyor. Öte yandan gelir durumunuza göre yüksek miktarda kredi başvurusunda bulunuyorsanız bu çok büyük bir risktir ve bankalar tarafından genelde kabul görülmez.

KREDİ NOTUNUZDAN KAYNAKLANAN SIKINTILAR

Bir çok insandan şunu duydum; banka kredi başvurumu kabul etmedi. Kredi notum geçen aya göre düşmüş. Geçen ay krediye başvursaymışım çıkacakmış diye. Kredi notunun düşme nedenlerini bilmeyen kişiler maalesef yanlış uygulamalar sayesinde kredi notunu daha da aşağıya indiriyor. Yazımızın bundan sonraki kısmında neler yapmanız gerektiğine dair çözüm önerilerimizi bulabilirsiniz.

KREDİ BAŞVURUSU REDDEDİLENLER NELER YAPMALI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1-) Öncelikle bankaların kredi verirken gelir belgenize göre işlem yaptığınızı unutmayınız. Bir ayda ödeyebileceğiniz maksimum kredi tutarı Gelirinizin %70’i, Minimum kredi tutarı ise %40’ı dır. Örneğin 3.000 TL geliriniz var ise; 3.000 TL X %70 = 2.100 TL bir ayda ödeyebileceğiniz maksimum kredi tutarıdır. Dolayısıyla da 12 ayda kredi çekmek istiyorsanız; 2.100 TL X 12 Ay = 25.200 TL olacaktır. Yalnız unutmayın bu en fazla kredi alma durumunuzdur. Siz tutup da 12 ayda 50 bin lira kredi isterseniz bu başvuru kabul edilmez. Ya limiti düşüreceksiniz yada vade sayısını yükselteceksiniz.

2-) Findeks kredi notu tüm bankalar için geçerlidir. Bundan dolayı bir bankaya kredi başvurusunda bulundunuz ve red yanıtı aldınız. Gittiğiniz bir diğer bankadan oradan da ret yanıtı aldınız. Sonra bir başka bir başka derken hepsinden red alıyorsunuz. Bu son derece yanlış bir uygulamadır. Çünkü sizin için verilmiş karar aynıdır. Bundan dolayı kredi notunuz %10 oranında düşüşe geçecektir. Halbuki akıllı davranıp kredi notunuzu yükseltmek varken neden daha da çok kredi notunuzu düşüresiniz ki?

3-) Kredi notunuz düşükse muhtemelen bankaya olan borçlarınızı geciktirmeli ödeme durumunuz var. Kredi notunuz; bankalara olan borcunuzu zamanında ödemeniz ile doğru orantılı bir şekilde yükselmekte veya düşmektedir. Ufak bir ihmalkarlıktan dolayı bile kredi kartınızı 1 gün geciktirirseniz kredi notunuz %30 oranında düşüşe geçecektir. Bu rakam çok büyük bir etki yapacaktır. Düzenli ödemeler ile kredi notunuzda 3 ay içerisinde anlamlı bir artış olacaktır.

4-) Kredi kartı sayısını azaltın. Çünkü maaşınız 3 bin lira ama cebinizdeki kredi kartı limitlerinin toplamı 35 bin lira. Bu çok büyük bir risk. Bundan dolayı da kredi notunuz düşük olacaktır. Sizlere tavsiyemiz kredi kartı sayınızı teke indirin. ayrıca limitinizi de ödeyebileceğiniz seviyeye çekiniz. Bu sayede de aylık düzenli ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Düzenli ödemeler sayesinde de 3 ay içerisinde kredi notunuz artacaktır.

5-) En azından bir kaç ay boyunca alacak ve vereceklerinizi banka üzerinden gerçekleştiriniz. Bu işlem için telefon bankacılığı veya internet bankacılığı da kullanabilirsiniz. Eft ve havale işlemleri ile günlük banka kullanımınızı arttırabilirsiniz. Bu sayede de bankasal işlemleri kullanım yoğunluğunuz artacağından kredi notunuz yine artışa geçecektir.

724kredi.net’in sevgili takipçileri, yukarıda size verdiğimiz yöntemleri red yanıtı aldıktan sonra 3 ay kadar uygulayın. Ardından kredi notunuzu tekrardan sorgulayınız. Ve bir mucizeye şahit olacaksınız. Bizlere de hayır duanızı eksik etmezsiniz. İhtiyacınız olan krediyi de alabilirsiniz bu sayede. Yalnız kara listeye girmişseniz 5 yıl boyunca yapılacak bir şey yok onuda belirtelim. Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız konu başlıklarımızı da incelemeyi unutmayın.

Bankadaki ev adresimi ve telefon numaramı nasıl değiştirebilirim?

Findeks Risk Raporu Öğrenme

Bankalardaki kredi notumu nasıl öğrenebilirim?

Taksitleri devam eden kredi kartımı iptal edebilirmiyim

LÜTFEN BU YARARLI YAZIYI FACEBOOK İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

Yorum yapın