Findeks risk raporu nedir?, Findeks risk raporu ücreti, Findeks risk raporu öğrenme – alma: Findeks kredi notu hayatımıza iyice yerleştikten sonra çeşitli ürünleri de yavaş yavaş boy göstermeye başladı. Sunulan bu hizmetler hakikatten oldukça güzel ve başarılı ürünler. Ekonomik hayatınıza dair bir çok şeye findeks ile ulaşabiliyorsunuz. İster kabul edin ister etmeyin ama findeks hayatımızın vazgeçilmez gerçekleri arasında kendine yer bulmuş durumda.
FİNDEKS RİSK RAPORU ÖĞRENME GENEL AÇIKLAMA
Deminde bahsettiğim gibi findeks bizlere bir çok yenilik ve ürün hizmeti sunuyor. Bunların başında da risk raporu geliyor. Bir çok insan artık risk raporuna göre ekonomik hayatına yön vermeye çalışıyor. Sizlerde findeks risk raporu nedir diye merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. Bugün sizler için Findeks Risk Raporu Öğrenme konu başlığı altında bir çok hususu da sunacağız. Hazırsanız konumuza başlayabiliriz.
FİNDEKS RİSK RAPORU NEDİR?
Kısa bir açıklama ise Risk Raporu için; halen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilere ilişkin ödeme geçmişini gösteren rapordur diye biliriz. İsterseniz şimdide ayrıntılandıralım bu konuyu. Risk Raporu, konut, taşıt, tüketici kredileri ile kredi kartı ve kredili mevduat hesabı bilgilerinden oluşur. Tüm bu kullanılan ürünlere ilişkin bilgiler; finans kuruluşları tarafından düzenli olarak Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’ne iletilir ve Kredi Kayıt Bürosu tarafından düzenlenerek rapora konu edilir.
Risk Raporu, finansal performansın en doğru şekilde değerlendirilebilmesi için kredili ürünlere ait güncel bilgileri ve geçmiş ödeme düzenlerini detaylı olarak verir. Risk Raporu oluşturulurken ülkemizdeki tüm bankalar ve diğer finans kuruluşlarından aylık olarak alınan kredi kullanım ve ödeme performansı verileri kullanılır.
FİNDEKS RİSK RAPORU İÇERİĞİ
Şimdide bu rapor ile neleri öğrenebiliyorsunuz bunları ana başlıklar halinde sizlere sunmaya çalışacağız. Yani findeks risk raporu içeriklerini öğreneceğiz. Bunlar;
Findeks Kredi Notu: Tüm kurumlar ve bireylerin referans aldıkları finansal bir karnedir. Bu başlığı çok fazla detaylandırmıyoruz. Çünkü kredi notu ile ilgili onlarca yazı ve bilgilendirme yapmıştık zaten. Türkiye Kredi Notu Ortalamasına Göre Durumunuz: Sahip olunan Findeks Kredi Notu’nun, Türkiye’deki not ortalamasına göre durumunu gösterir. Not Trendi: Findeks Kredi Notu’nda zaman içerisinde gerçekleşen değişimi gösteren grafiktir.
Düşme ya da yükselme eğilimini tespit etmeyi ve adım atılmasını kolaylaştırır. Kredili Ürün Dağılımı: Sahip olunan kredili ürünlerin çeşit ve oranlarının incelenebildiği grafiktir. Toplam Kredi Limit ve Borçları: Sahip olunan kredili ürünlerin toplam limiti ve borçlar ile kaç adet kredili ürüne sahip olunduğunun incelenebildiği bölümdür. Hesap Detayları: Sahip olunan kredili ürünlerin toplamına ait detay bilgilerin incelenebildiği tablodur.
Açık Ürün Bilgisi: Halen açık ve geçerli olan kredi ve kredi kartı gibi ürünlere ait detay bilgilerinin bulunduğu bölümdür. Geçmiş Ödeme Hareketleri: Açık ya da kapalı, kredili ürünlerin geçmiş ödeme durumunun görüntülenebildiği tablodur. Bu tablodan, zamanında yapılmış ödemeler, geciken ödemeler ve idari/kanuni takip aşamasına gelmiş ödeme gecikmeleri takip edilebilir. Kapatılmış Ürün Bilgisi: Kapatılmış kredi ve kredi kartı gibi ürünlere ait detay bilgilerinin bulunduğu bölümdür.
KREDİ RİSK RAPORU FİYATI VE BAŞVURU SÜRECİ
Risk Raporu: 4 TL +KDV dir. Yani KDV dahil fiyatı: 4,72 TL dir. Başvuru için bu https://www.findeks.com/ link ile ulaşabilirsiniz. T.C.Kimlik Numaranız ve Cep Telefonu numaranız ile öğrenebilirsiniz.
SIKÇA SORULAN VE MERAK EDİLEN SORULAR
Risk Raporu Bilgileri Hangi Sıklıkla Güncellenir?: Notu etkileyen bilgilerin büyük kısmı günlük olarak güncellenir. Ancak bazı bilgiler aylık olarak güncellenmektedir. Güncelleme sıklıkları her geçen gün ihtiyaç doğrultusunda geliştirilmektedir. Not: Finansal kurumların paylaştıkları bilgilerin raporu etkileme süresi yaklaşık olarak 2 gündür. Bu durumda geciken bir borç ödendiğinde aynı gün içinde raporu etkileme ihtimali yoktur.
Risk Raporu Hangi Döneme İlişkin Bilgileri Kapsar?: Risk Raporu açılış tarihine bakılmaksızın tüm aktif krediler ile son 5 yıl içerisinde kapanan tüm kredi bilgilerini kapsar. Yasal takibe alınmış ancak hala bakiyesi kapanmamış krediler, 5 yıldan daha eski olsa bile rapor kapsamındadır.
Risk Raporu Hangi Kurumların Verilerinden Oluşur?: Rapordaki veriler, ülkemizde bulunan tüm banka, tüketici finansman, faktoring ve leasing şirketlerinin verilerinden oluşur. Risk Raporu’mdaki Bilgiler Hatalı, Ne Yapmalıyım?: Risk Raporundaki bilgilerin doğru olmadığını düşünüyorsan, hemen bu linkteki formu kullanarak raporundaki hatanın giderilmesini sağlayabilirsin. Buradan yapacağın bildirimler 24 saat içerisinde sonuçlandırılıp işlemin tamamlandığına ilişkin bilgiler e-posta adresine iletilir.
Findeks risk raporuna dair çok çok hususa bu yazı ile açıklık getirmiş olduk. Sizlerden ricam LÜTFEN BU YARARLI YAZIYI FACEBOOK GİBİ SOSYAL İLETİŞİM AĞLARI İLE BEĞENİP PAYLAŞINIZ. Ayrıca aşağıdaki konu başlıklarımızı da inceleyebilirsiniz. Eminim ki dikkatinizi çekecek konuları bulabileceksiniz. Merak ettiğinizi tıklamanız yeterli olacaktır.
Bankalardaki kredi notumu nasıl öğrenebilirim? SMS kredi başvurusu yapabilirsiniz Hayati Öneme Sahip Kredi Sicili Nedir Bilmeyenler İçin Kredi Notu Nedir?