Eft nedir? Eft ile Havale arasındaki farklar, Eft nasıl yapılır?, Eft ne zaman hesaba geçer?- Kredi haberleri noktasında bilgi deposu haline gelen 724kredi.net, yine özel yazılarla tüm merak ettiklerinizin de ötesinde cevaplandırmalar yapmaya devam ediyor. Başlıkta bir soru belirtilse de içerikte kafanızdaki tüm soru işaretlerini cevaplandırmaya gayret gösteriyoruz. Bugünde EFT’ye dair tüm merak edilenleri noktası virgülüne kadar sizlere sunmaya çalışacağız. Malumunuz EFT yapma olayı günümüzde çok fazla artmaya başladı.
EFT’YE DAİR HER ŞEY BURADA
Herkes çeşitli nedenlerden dolayı para göndermek durumunda kalıyor. Kimisi şehir dışında okuyan çocuğuna para gönderiyor, kimisi de alacak ve verecekleri için banka üzerinden para göndermeye çalışıyor. Bundan dolayı da EFT’nin ne olduğu merak ediyorlar. Bankaya gidiyor, eft, ptt’ye gidiyor eft. Anlayacağınız nereye giderseniz gidin bir yerde para varsa muhakkak ki eft de vardır. Haydi bakalım. lafı daha fazla uzatmadan, sizleri de daha fazla meraklandırmadan asıl konumuza geçelim.
EFT NEDİR? HAVALE İLE ARASINDA HERHANGİ BİR FARK VAR MIDIR?
EFT yani Elektronik Fon Transferi sayesinde para transferlerinizi göz açıp kapayıncaya kadar hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Aynı şekilde para transferi olarak havale işlemleri de karşımıza çıkar. Ama raların da farklılıklar bulunmaktadır. Bu farklı bilmeyenlerde havale ile eft’yi bir birine karıştırarak kullanmaktadırlar. EFT ile para gönderimi yapılabilmesi için farklı bankalar olması gerekmektedir. Anlayacağınız farklı banka hesapları arasındaki para transfer işlemidir.
Örnek verecek olursak; Akbank da hesabınız var ve çocuğunuzun hesabı da ziraat bankasında. Çocuğunuza para gönderecek olursanız EFT yapmanız gerekmektedir. Havalede ise aynı bankadaki hesaplar arasında ki transfer işlemidir. Yani Garanti Bankasındaki hesabınızdan bir şirket para göndereceksiniz. Göndereceğiniz şirketin de hesabı Garanti Bankasında ise buna havale denmektedir. Bu farkı anladığınıza göre şimdi diğer soru işaretlerine geçebiliriz.
EFT NASIL YAPILIR?
Eft Yapmak için bir kaç farklı yolun olduğunu söyleyerek yazımıza devam etmek istiyorum. Banka şubenizden yapabileceğiniz gibi, ATM’lerden de EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ben bankayla uğraşamam sıraya da giremem derseniz, o zaman evinizden İnternet şubesine girerek veya cep şubeye girerek de bu işleminizi yapabilirsiniz. Para transfer işlemlerinden EFT’yi seçip para gönderiminizi yapabilirsiniz.
EFT yapabilmeniz için karşıdaki kişinin ha hesap numarasını bilmeniz gerekir, Ya IBAN numarasını. Bu arada isme bile EFT yapılabilmektedir. Ama benim size tavsiyem IBAN’dan şaşmamanız yönünde. Bu şekilde hata payı sıfıra yaklaşıyor. EFT işlemlerinizi sabah saat: 08:30 ile 16:30 arasında gerçekleştirmeniz de şart. Resmi tatillerde ve dini bayramlarda da EFT ile para transfer işlemi gerçekleştirilemiyor. Ancak ilk resmi gün hesaba geçiyor. Arefe günlerinde ise 11.00’ı geçirmemeye dikkat ediniz.
EFT YAPTIM. NE ZAMAN HESABA GEÇER?
EFT yapıldığı zaman normalde dakikalar içerisinde para karşı tarafın hesabına geçer. Lakin bu sürenin yarım saate kadar uzaması da normal bir durumdur. Bazı zamanlar teknik aksaklıklardan dolayı bu süre biraz uzayabilmektedir. Ama ben şahsen böyle bir durum ile karşılaşmadım. EFT yaptığım anda para transferi gerçekleşir. Sadece olabilecek aksaklıklara da dikkat çekmeye çalıştım. Lakin yarım saat 1 saati geçerse muhakkak bankanızın müşteri hizmetleri ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
Sevgili okurlarımız, EFT’ye dair tüm merak edilenleri hep birlikte cevaplandırdık. Bu konuda yeterince bilgilendiğinizi düşünüyorum. Krdi haberleri hakkında tüm merak ettiklerinizi fazlasıyla öğrenmek için bizleri takip etmeye devam ediniz. Ayrıca aşağıdaki konu galerimizi de inceleyerek daha farklı konularda da bilgi sahibi olabilirsiniz.
SİZLERDEN RİCAM BU YAZI HOŞUNUZA GİTTİYSE LÜTFEN FACEBOOK ADRESİNİZ İLE BEĞENEREK PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?
18 Yaş Altındakiler Nasıl Banka Hesabı Açabilir? e haciz nedir? Hangi mallara el konulur? Başvurusu yapılmış kredinin iptali nasıl gerçekleştirilir? Beyaz Eşya Alacağım Banka kartına taksit yapılıyor mu?