Banka kartına taksit yapılır mı? banka kartı taksit yapar mı? Banka kartı taksit olur mu?- Sizde bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen ya kredi kartınız yok, yada kredi kartlarına alerjiniz var 🙂 maalesef artık bir çok kimse kredi kartı kullanmıyor. Tercihini daha çok banka kartından yana olarak kullanıyor. Zira kredi kartları süslü dünyasının ardında, bor durumunun acı yüzünü de gösterebiliyor. Yüz binlerce insan kredi kartı borcunu ödemediğinden dolayı merkez bankası tarafından kara listeye alınıyor.
BANKA KARTINA TAKSİT YAPILIYOR MU? GENEL AÇIKLAMA
Kara Listeye giren kişilerinde hayatı maalesef perişan oluyor. Bu haberler dilden dile yayıldıkça insanlarda birazda olsa geri adım atmış olsa gerek ki banka kartlarında bir artış söz konusu. Kredi kartlarında bilinçsizce harcama yapılırken, banka kartlarında harcanan tek kurulun bile hesabı yapılır. Zira banka kartları hesabınızdaki parayı harcama işidir. Banka kartına yoğunlaşan insanlar ister istemez; Banka Kartına Taksit Yapılıyor mu? sorusunu sormaya başladılar.
Bizlerde bu soruyu cevaplandırabilmek adına bu yazıyı sizler için derlemeye çalıştık. Umarım ki bu yazı siler için de faydalı ve istifadeli bir yazı olur. Hazırsanız başlayalım.
BANKA KARTINA TAKSİT YAPILIYOR MU?
Herkesin cebinde banka kartı var. Alışverişlerden tut da para çekme olayına kadar, oradan da fatura ödemesine kadar banka kartımız ile gerçekleştirebiliyoruz. Hesabımıza anında ulaşıp havale ve eft işlemlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Para yatırıp, para çekebiliyoruz. Bankadaki limitimiz dahilinde gönlümüzce alışveriş yapabiliyoruz. Ne bileyim kasaba gidiyoruz, oradan markete, oradan, giyim mağazalarına.
Beyaz eşya alıyoruz. Elektonik eşya alıyoruz. Tüm bu harcamalarımızda da banka kartlarımızı kullanıyoruz. İyide bu kadar kapasiteli bir kart taksit yapamıyor mu? Sorusu soruluyor. Bu sorunun asıl cevabı Hayır yapılmıyordur. Çünkü banka kartları taksitli alışverişler için tasarlanmamıştır. Hesabınızdaki parayı kullanabilmeniz için tasarlanmıştır. Ama buna rağmen şu sıralar bazı bankalar, bazı banka kartlarına taksitli alışveriş yapma özelliği eklemiş durumda. Peki nasıl gerçekleştiriliyor bu olay?
BANKA KARTI TAKSİTLENDİRME SİSTEMİ
En başlarda anlatmaya çalışmıştım; Banka kartları hesabınızdaki parayı harcama işidir. Doğal olarak da taksitli alışveriş yaptığınızda hesabınızdaki parayı da taksitlendirmiş olursunuz. Tabi şimdi diyeceksiniz ki; oda ne öyle? Son derece haklısınız. Müsaade ederseniz bu durumu da hemen örnekli bir şekilde açıklayalım. Elektronik eşya alacaksınız. Hesabınızda para bol. Neredeyse 10 bin liraya yakın para var.
Ev elektroniği eşya aldınız. Değeri 2.100 lira kadar. Tabi bunu banka kartınız ile 12 ay taksitlendirmek istiyorsunuz. Bu durumda ilk taksidiniz hemencecik orada kesili veriyor. 175 lira ilk taksit düştükten sonra geriye 1925 TL kalıyor ödenmesi gereken. Bankada bu rakamı alıyor ve bu paraya faiz işletiyor. Her ay 175 lira bu paradan alınıyor. Sonuç itibariyle 12. taksitte ödendiğinde faizden gelen 70 TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor.
Tabi banka da bu rakamı size size veriyor. Çünkü sizin paranız. Düşünün 2.500 lira değerindeki elektroniği alttan çıktınız üstten geldiniz ve 2.100 liraya aldınız ya. Şimdide 70 lira ekstradan geldi. Bu duruma göre bu alışverişiniz 2.030 liraya size gelmiş oldu. Tabi daha büyük rakamlarda daha da çok paralar kazanılabiliyor. Bunun tadını alanlar banka kartı üzerinden taksitli harcama yapmak istiyor. Sizlerde kendi bankanızı arayarak; banka kartınızın taksit yapıp yapmadığını öğrenebilirsiniz.
Sevgili okurlarımız, sizler için banka kartı taksit yapıyor mu? sorusunu cevaplandırmaya çalıştık. Böylece bir yazının daha sonuna gelmiş olduk. Bu yazı dışında dilerseniz aşağıda sizler için hazırladığımız farklı konulardan oluşan yazılarımızı da inceleyebilirsiniz. Merak ettiğiniz yazı olduysa tıklamanız yeterli olacaktır.
Denizbank Kredi Kartı İle MTV Ödemelerinde Faizsiz 3 Taksit İmkanı Vakıfbank Motorlu Taşıt Vergi Ödemesinde 3 Taksit Garanti Bankası MTV Kampanyası ile 75 TL İndirim Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır?
LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK VE TWİTTER ADRESLERİNİZ İLE PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?