Banka kartında hesap numarası nerede yazar? Bankamatik kartının hesap numarası nerede yazar?- Yaşını doldurmuş herkesin herhalde bir banka hesap numarası vardır herhalde. Havaleden eft ye kadar bir çok işimizi hesap numaramız üzerinden gerçekleştiririz. Hele hele maaş hesabımızdan tutunda yatırım yaptığımız hesaba kadar her şey için hesap numarası şarttır. Bu yazımızda da hesap numarasına dair bir çok şeyi öğrenebileceksiniz.
BANKAMATİK KARTININ HESAP NUMARASI NEREDE YAZAR ÖN BİLGİ
Ama asıl konumuz olan Bankamatik kartlarının hesap numarası nerede yazar başlığı ile alakalı da aramış olduğunuz şeyi de rahatlıkla bulabileceksiniz. Malumunuz gerek maaşlarımızı çekmek için gerekse hesabımıza para yatırma ve çekme işlemleri için bankalar bizlere bankamatik kartları verir. Bu kartlarda da hesap numaramız bulunur. Dilerseniz bir an önce bu konu hakkındaki detaylı bilgilere geçiş yapalım.
BANKA KARTI HESAP NUMARASININ İŞLEVİ NELERDİR?
Banka kartı hesap numarası ile bankacılık işlemlerini yapmak ve müşterilerin bir birine ulaşması hedeflenir. Yani bir başkasının hesabına para transferini gerçekleştirebilirsiniz. Yani istediğiniz şahısa ulaşabilirsiniz.
BANKMATİK KARTININ HESAP NUMARASI NASIL BULUNUR?
Bankmatik kartlarının hesap numaraları genel itibariyle üzerinde yazmaktadır. Bazı bankalar kartları üzerinde hesap numarasına yer vermemektedir. Böyle durumlarda müşteri hizmetlerinden veya banka şubelerinden hesap numaranızı öğrenebilirsiniz. Kredi kartlarında ise hesap numarası yazmamaktadır. Bundan dolayı da kredi kartı üzerindeki 16 haneli sayı dizisinin hesap numarası ile karıştırılmaması gerekmektedir.
BANKA KARTI ÜZERİNDEKİ HESAP NUMARASI TAM OLARAK NEREYİ İFADE ETMEKTEDİR?
Bankamatik kartlarının ön yüzeyinde her biri 4 haneli 4 adet sayı dizisi bulunur. (Toplam 16 rakam) Bu sayı dizisi kart numaranızı ifade etmektedir. Bu sayınında kredi kartı ile karıştırılmaması gerekmektedir. Örneğin; 5555 4444 3333 2222 1111 gibi. Bu numaranın hemen altında ise kart sahibinin adı yazar. Bunun yanında veya altında 16 hanelik hesap numarası yer almaktadır. Bu 16 hanenin ilk 4 hanesi şube kodunu içerir. Geriye kalan 12 hane ise hesap numarasının aslıdır. Bu 12 hanelik kısmın ilk 8 hanesi müşteri numarasıdır. Son 4 hanesi ise ek hesap numarasıdır. Anlayacağınız müşteri numarası ile ek hesap numarası birleşimi banka kartı hesap numarasını veriyor.
Açıklayıcı ve bilgilendirici bir yazının daha sonuna gelmiş olduk. Sizlerde bu yararlı yazının herkes tarafından görülmesini sağlayabilme adına RİCA ETSEM FACEBOOK İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ? Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız konu başlıklarımızı da incelemeyi unutmayınız.
Kredi kartı blokesi nasıl açılır kaç günde kalkar SMS kredi başvurusu yapabilirsiniz Çalışmayanlara kredi kartı veren bankalar