KOSGEB Kayıt İşlemleri- Küçük ve orta ölçekli işletmelerin geliştirilmesi desteklenmesi için kurulan KOSGEB, bir çok girişimci ruhunu taşıyan kişileri iş güç sahibi yaparken bir çok kişininde işletmesini büyütmesine imkan sağlamış oldu. Halende bugün gerek hibe gerekse faizsiz krediler vererek KOBİ lerin en büyük yardımcısı konumunda yer almaktadır. Özellikle 64. Hükümetin yani Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU‘nun bu alanda ciddi müjdeleri olarak KOSGEB önemli noktalara gelmiş oldu.
KOSGEB KAYIT İŞLEMLERİ GENEL BİLGİLER
Şimdilerde moda olan kulaktan kulağa yayılan KOSGEB herkesin dilinde. Peki ama KOSGEB’e nasıl kayıt olunur? Neler yapmak gerekir? sorularını cevaplayan doğru dürüst hiç bir site yok. Bizlerde kaynağından beslenerek, en doğru ve en güvenilir bilgileri sade ve yalın bir anlatım ile sunmaya karar verdik. Böylece sizlerde isterseniz gerekli şartları karşılamanız şartı ile KOSGEB’ten yararlanabilirsiniz.
NEREDEN BAŞLAMALIYIM? (YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİNE BAŞVURULAR HARİÇ)
1-) Veri Tabanına Kayıt; Değerli okurlarımız, en fazla karşılaştığımız sorulardan bir tanesi de veri tabanına nasıl kayıt olunacağıdır. Tabi bunu burada uzun uzadıya yazmayacağız. İşin özünü kavramanız için gerekli bilgiyi sizlere sunacağız. Öncelikle Veri tabanına kayıt olmanız gerekmektedir. Yani http://www.kosgeb.gov.tr/ adresinden “E-KOBİ” yi tıklayınız. Çevrim içi işlem merkezinden KOSGEB’e ilk kayıt linkini tıklayıp işletmelerinizin kaydını yapınız. Resimli anlatım için burayı tıklayabilirsiniz.
2-) KOBİ Beyannamesi; Kayıt işleminizi gerçekleştirdikten sonra sıra beyanname işine geldi demektir. Bu aşamada yapmanız gereken şey basit; İşletmenizin KOBİ vasfı taşıyıp taşımadığını tespiti için KOBİ beyannamesini doldurmanız gerekmektedir. Kobi Beyannamesini nasıl dolduracağınızı bilmiyorsanız burayı tıklayarak resimli anlatıma ulaşabilirsiniz. Ardından;
3-) Beyanname Kontrol; Bu aşamada verilen Beyannamenin mevzuata uygunluğu KOSGEB uzmanı tarafından edilmektedir.
4-) Desteklere Başvuru; Beyanname kontrolünden de geçtikten sonra artık işiniz çok kolay. Yapmanız gereken Proje hazırlayarak Planladığınız desteğe uzmanlar ile görüşerek başvuruda bulunmak. Kullanıcı Adı ve Şifrenizi daha sonraki aşamalarda sorunla karşılaşmamak için unutmamanız önemlidir. KOSGEB’e vereceğiniz beyanlardaki bilgilerin yanlış olmasından doğacak tüm hukuki ve mali sorumluluk işletmenize ait olacaktır.
ÖNEMLİ NOT: AŞAĞIDAKİ KAYIT ADIMLARINIZI ZAMAN AŞIMI OLMAMASI İÇİN MAKSİMUM 15 DAKİKA İÇİNDE TAMAMLAMANIZ GEREKMEKTEDİR.
DESTEKLENEN SEKTÖRLER NELERDİR ?
KOSGEB 1990 yılında 3624 Sayılı Kanun ile İmalat Sanayi İşletmelerinin ekonomideki yerlerinin geliştirilmesi amacıyla kurulmuş bir kamu kuruluşudur. KOSGEB’in 1990-2009 yılları arasında imalat sanayi KOBİ’lerine yönelik yapmış olduğu çalışmalar takdirle karşılanmış ve 2009 yılında imalat sanayi dışında yer alan sektörlerdeki KOBİ’lerin de geliştirilmesi görevi KOSGEB’e verilmiştir. 18 Eylül 2009 Tarihinde alınan Bakanlar Kurulu Kararı ile, KOSGEB’in geliştirilmesinden sorumlu olduğu KOBİ sektörleri belirlenmiştir. Bu desteklenen Sektörler için burayı tıklayabilirsiniz.
Değerli okurlarımız, bir yazımızın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Umarız faydalı bir yazı olmuştur. Ayrıca sziler için hazırladığımız aşağıdaki konu başlıklarına da göz atmadan bu yazıyı kapatmamanızı öneririz. Dikkatinizi çeken yazıyı tıklamanız yeterli olacaktır.
KOSGEB ACİL KREDİ FAİZ DESTEĞİ KOSGEB 1500.000 TL MAKİNE VE TEÇHİZAT KREDİ VE FAİZ DESTEĞİ KOSGEB TEMATİK PROJE DESTEK PROGRAMI (KOBİLER İÇİN) GERİ ÖDEMESİZ KOSGEB TEKNOPAZAR DESTEK PROGRAMI KOSGEB KOBİ GELİŞİMSEL DESTEK PROGRAMI İLE 1.000.000 TL KREDİ
KOBİ’LERİN DE BU YAZIYI GÖREBİLMESİNDE KATKI SAĞLAMAYA NE DERSİN? O HALDE FACEBOOK İLE HEMEN PAYLAŞ!!!
is Kurmak istiyorum