Findeks renkleri, findeks kredi notu renkleri, findeks rengi nedir?, Kredi notu renkleri renkleri- 724kredi.net‘e yakışır bir yazı ile karşınızdayız. Bugün sizler için Findeks Renkleri Ne Anlama Geliyor? sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız. Bu konu oldukça fazla sorgulanıyor. İşin açıkçası da google de güncel bilgiler bulunmuyor. Eski ve eksik ve yanlış bilgilerin olduğu haber siteleri onlarca. Tabi böyle olunca da vatandaş yanlış bilgilendiriliyor.
FİNDEKS RENKLERİ NE ANLAMA GELİYOR GİRİŞ BÖLÜMÜ
Findeks notu ve renklerinin ne anlama geldiği hakkında detaylı bilgiye yazımızın devamında ulaşabileceksiniz. Ama bundan önce önemli ve bilmeniz gereken bazı ufak tanımlamaların ardından konuya geçiş yapacağız ki tam anlamı ile anlayın diye. Kredi ihtiyacı duyuyorsunuz bankaya gidiyorsunuz ve hemen kredi notunuz önünüze çıkıyor. Ya çok düşük olduğundan hiç kredi alamıyorsunuz yada riskli olduğundan yüksek faizli kredi alabiliyorsunuz.
FİNDEKS VE KREDİ NOTU NEDİR?
1991 Yılında Bankaların bir araya gelerek kurdukları Kredi Kayıt Bürosu, kendisine bağlı Findeks markası aracılığı ile insanlara bir puan vermeye başladı. Bunu yaparken de genel itibariyle bankaya olan borcunuzu zamanında ödeyip ödemediğinize bakarak bir puanlama gidiyor. İşte bu puana da kredi notu deniyor. Kredi notunuz ne kadar yüksek ise kredi alabilme şansınızda okadar fazla oluyor. Ayrıca artık bankalar kredi verirken kredi notunun yükseliğine göre faiz uyguluyor.
KREDİ NOTU PUAN ARALIKLARI NELERDİR?
Findeks Kredi Notunu verirken 0 ile 1900 arasında ki bir rakam belirler. Bunu da 5 gruba ayırarak yapar. Dilerseniz bu gruptaki puan aralıklarını da belirterek yazımıza devam edelim. Bunlar; 0 – 799 arası (Çok Riskli), 800 – 1299 arası (Orta Riskli), 1300 – 1499 arası (Az Riskli), 1500 – 1699 arası (İyi), 1700 – 1900 arası (Çok İyi) olarak belirlenmiştir.
FİNDEKS RENKLERİ NE ANLAMA GELİYOR?
0 – 799 arası (Çok Riskli) KIRMIZI; Kredi alma ihtimali düşük olan puan türüdür. Bu puan türünü genel itibariyle sicilini bozduranlar yani kara listeye girenlerdir. Dolayısıyla Kara Listeye girenler 5 yıl boyunca kredi çekemeyiz. Kayıtları Merkez Bankası tarafından tutulduğundan torpilde yapılamaz. Ama kara listeye girmeyenler ufak bir kaç puan fark ile bir üst kategoriye çıkabilecekler çalışmaları neticesinde rahatlıkla başarı elde edebilirler.
FİNDEKS KREDİ NOTU NASIL YÜKSELİR? TIKLA HEMEN ÖĞREN!!!
800 – 1299 arası (Orta Riskli) TURUNCU; Kredi başvurusu talebine riskle bakılan ancak ipotek veya kefil gösterme ile kredi verilebilecek olan puan türüdür. Bu puan türünde öyle elinizi kolunuzu sallayarak giderek kredi alamazsınız. Ancak gayrimenkullerinizi ipotek gösterebilirsiniz. Yada kredi notu yüksek ve gelir belgesine sahip birini kefil göstererek de kredi almanız mümkün.
1300 – 1499 arası (Az Riskli)SARI: Kredi alması muhtemel olan az riskli gruptur. Borçlarınızı ödeme de sıkıntı yaşamıyorsanız ve düzenli bir gelire de sahipseniz kredi alabilirsiniz. Düzenli bir gelir için de en az 3 ay bir yerde çalışıyor olmanız gerekiyor. Ayrıca maaşın durumunuzun üstünde de bir kredi talep etmemeniz gerekiyor. NE KADAR KREDİ ÇEKEBİLİRİM konulu yazımızı inceleyerek alabileceğiniz maksimum krediyi öğrenebilirsiniz.
1500 – 1699 arası (İyi) AÇIK YEŞİL; Borçlarını zamanında ödeyebilen ve kredi notu iyi olan grupta yer almaktadır. Kredi notu iyi olan herkese kredi vermek isterler bankalar. Tabi kredi alırken maaşınızın belirleyici olacağı gibi daha önce kredi alıp almadığınız yani giderlerinizin durumu limiti belirleyecektir. Bu kredi notu iyi olduğundan faiz oranı da diğer kategorilere göre de düşük olacaktır.
1700 – 1900 arası (Çok İyi) KOYU YEŞİL; Kolayca kredi kullanabilen gruptur. Bankalar koyu yeşil olan kredi notu sahiplerine bayılırlar. Bu notun anlamı adam borcuna sadık borcunu günü gününe ödüyor anlamı taşıyor. Ayrıca borcunu zamanında ödeyebilen kişinin işleri dolayısıyla geliri de iyi olacaktır. Bu insanlara kredi muslukları düşük faiz ile açılır ki o bankanın müşterisi olsunlar diye. Çok iyi müşteri bankaya her zaman para akışında bulunacaktır. Bunu unutmayınız.
Tüm ayrıntıları ve detayları ile Findeks Renkleri Ne Anlama Geliyor? sorusunu sizler için açıklamaya çalıştık. Böylesi bir kalitede yazıyı bulabilmeniz gerçekten çok. Bundan dolayı da başta arkadaşlarınız olmak üzere, tüm insanların doğru bilgi sahibi olmasını sağlamak adına LÜTFEN BU YAZIYI FACEBOOK İLE BEĞENİP PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ? Ayrıca aşağı ki konu başlıklarımızı da inceleyerek findeks hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
Findeks Risk Raporu Öğrenme Findeks Karekodlu Çek Sistemi Findeksin Bireysel ve Ticari Paketleri ile Finansal Durumunuzu Şekillendirin Findeks kredi puanımı nasıl sorgulayabilirim?