Hesap İşletim Ücreti Talep Etmeyen Güncel Bankaların Listesi- Esasen müşteriler tarafından bankacılık sektöründe en fazla gıcık ve sinir olunan konudur hesap işletim ücretleri. Hem bankalar kredi vermek ve hesap açtırmamız için neredeyse yalvarıyor, hemde anlamsız bir şekilde 3/6 veya 12 aylık periyotlar ile hesap işletim ücreti alıyorlar. Peki nedir bu hesap işletim Ücreti?
HESAP İŞLETİM ÜCRETİ NEDİR?
Hesap İşletim Ücreti, müşterilere verilen bankacılık hizmetinin karşılığı olarak, banka nezdinde bir hesabın açılması, işletilmesi, hareketlerinin bilgisayar sisteminde saklanması/arşivlenmesi, bilgi sistemlerinin geliştirilmesi ve hesapla ilgili yapılan diğer harcama işlemleri sebebiyle alınan bir ücrettir. Bankacılık Kanunu’na, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve alt düzenlemelerine, 03 Ekim 2014 tarih ve 29138 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan “Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine ve bankacılık genel uygulamasına uygun biçimde tahsil edilmektedir.
Görüldüğü üzere hesap işletim ücreti için yasal bir düzenleme bulunuyor ve bankalarda kimden ne koparsam maksadıyla ufacık bir öpücük konduruyor 🙂 Tabi iş böyle olunda insanın aklına; Hesap işletim ücreti almayan bankalar yok mu sorusu hemen geliveriyor. Bu sorudan dolayı da bugün bu yazıyı sizler için derlemiş olduk. Yazımızın devamında Hesap İşletim Ücreti Talep Etmeyen Güncel Bankaların Listesi ve daha fazla bilgiyi bulabileceksiniz. Bundan dolayı da iyi takip etmenizi tavsiye ederiz.
HESAP İŞLETİM ÜCRETİ TALEP ETMEYEN BANKALAR VAR MI? İSİMLERİ NELER?
Öncelikle şunu soruyu hemencecik cevaplayarak konumuza devam edelim; Hesap işletim ücreti talep etmeyen bankalar var. Gönlünüz bu açıdan rahat olsun. Neden durduk yerde 3 ayda bir 100 TL ödeyelim ki? Şimdi ilk bankamızdan başlayalım isterseniz.
KUVEYT TÜRK BANKASI
a) Kuveyt Türk Bankası: Kuveyt Türk müşterilerinden hesap işletim ücreti talep etmeyen bir banka. İster TL ister Döviz, isterse Altın hesabınız olsun. Kesinlikle aidat gibi bir ücret ödemiyorsunuz. Dahada güzeli Havale ve EFT ücreti de talep edilmiyor. Kaçırılmayacak bir fırsat. Özellikle faizsiz bankacılık ile uğraşanların tercih edebileceği bir alternatif.
ZİRAAT BANKASI
b) Ziraat Bankası: Sıradaki bankamız Türkiye’nin en köklü bankası. Çiftçinin, esnafın, köylünün kısacası vatandaşın yanında olan ziraat bankası hesap işletim ücreti talep etmeyen bir diğer banka. Aynı şekilde havale ve eft işleminden de ücret talep edilmiyor.
FİNANSBANK
c) Finansbank Enpara.com: Hesap işletim ücreti talep etmeyen bir diğer yer ise Finansbank’ın internet platformu olan Enpara.com dur. Kredi kartı olan Fix kartın da yıllık aidatı bulunmuyor. Havale ve EFT işlemi de ücretsiz. Rahat rahat şubeye gitmeden oturduğunuz yerden işleminizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
TÜRK EKONOMİ BANKASI (TEB)
d) CEPTETEB: Türk Ekonomi Bankasının bir uygulaması olan CEPTETEB genel itibariyle internet bankacılığını kullanan müşterilerin tercih ettiği özel bir bankacılık sistemi. Kesinlikle hesap işletim ücreti alınmamaktadır. Kart aidatı bulunmuyor. Ayrıca Havale ve EFT işlemlerinden de ücret talep edilmiyor.
ING BANK
e) ING Bank Turuncu Hesap: Sizlerde turuncu hesap sahibi olarak hesap işletim ücretinden kurtulabilirsiniz.
Değerli okurlarımız, sizler için hesap işletim ücreti almayan güncel banka isimlerini bir araya getirmeye çalıştık. Niye durduk yerde 6 ayda bir bankaya azda olsa bir para kaptıralım ki? Bizden söylemesi. Değerlendirmesi de siz kalıyor artık. Ayrıca aşağıda sizler için hazırladığımız konu başlıklarını da inceleyebilirsiniz.
48 AY VADELİ DÜŞÜK FAİZLİ 10.000 TL KREDİ VEREN BANKALAR 48 AY VADELİ 30.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİNİ EN DÜŞÜK FAİZLİ VEREN BANKALAR 48 AY VADELİ 20.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİNİ EN UYGUN VEREN BANKALAR 48 AY VADELİ 15.000 TL KREDİYİ EN UYGUN FAİZLİ VEREN BANKALAR
VATANDAŞLARIN DAHA FAZLA BANKALARA PARA KAPTIRMAMALARI İÇİN LÜTFEN BU YAZIYI PAYLAŞINIZ.